Válčil Sovětský svaz s UFO?

UFO je fenoménem poválečné doby. Od konce 40.let přicházejí svědectví o spatření podivných létajících objektech. Panuje názor, že se tyto věci děly pouze ve Spojených státech. Rosswell, Oblast 51, Hollomanova letecká základna a další jsou v podvědomí čtenářů jako hlavní a jediná místa kontaktů s UFO. Ovšem chyba lávky. Tato pozorování nebyla jen v USA. I bývalý východní blok hlásil kontakty s UFO a údajně i s mimozemšťany. Podle rozhovoru ufologa Paula Stonehilla s anglickým deníkem Daily Star Online byli sovětští představitelé naprosto šokováni, že tajemné létající objekty naprosto nerušeně vstupovali do jejich vzdušného prostoru, aniž s tím sovětské armádní velení mohlo cokoliv udělat.

Navíc v Sovětském svazu docházelo údajně k mnohem většímu množství setkání než ve Spojených státech. UFO se prý hlavně vyskytovaly v oblasti vojenských základen. Zejména ve fázi studené války a soutěžení ve vesmíru docházelo k těmto setkáním.

Podle ufologů bylo velmi tristní že se Sověti několikrát pokoušeli bránit, ale bezvýsledně. Samozřejmě nic z toho nebylo z bezpečnostních důvodu zveřejněno, pozorování UFO bylo v novinách prohlášeno za vtip, který pocházel od západní mocnosti.

V roce 1977 došlo k události v Petrozavodsku, kdy se objevilo současně 48 UFO ve vzdušném prostoru Sovětského svazu. Poté byl vytvořen tajný výzkumný program SETKA. Vrcholem této vlny pozorování byl velký zářící létající objekt, který se objevil nad městem Petrozavodsk a vysílal paprsky světla směrem k povrchu Země. I Sovětům bylo naprosto jasné, že se nejedná o žádnou přírodní anomálii a ani o létající stroj od amerických sousedů. Že šlo o naprosto cizí element.

Podle Stonehilla mnoho záznamů ze SETKY stále zůstává utajeno, i když už před časem ruský prezident Putin vyzval, vládu USA, aby obyvatelům Země byla řečena pravda.

V USA došlo k první bitvě s UFO už během druhé světové války a dnes se jí říká bitva o Los Angeles. Skupina létajících objektů měla zaútočit na toto město. Protiletadlová obrana aktivně zareagovala. Přestože však vypálila tisíce granátů, žádného úspěchu nedosáhla. V SSSR se stala podobná událost roku 1953, kdy došlo k nebezpečnému střetnutí s UFO a armádou Sovětského svazu. Několik bojových letounů bylo vysláno, aby pronásledovalo neznámý létající objekt pohybující se nad Sibiří. Tři bojové letouny však byly tajemnou cizí lodí zničeny.

V důsledku tohoto a i dalších incidentů, byl sovětským vedením vydán přísný zákaz střelby na UFO. Každý pokus sestřelit jeden z těchto létajících objektů byl znemožněn, vetřelci zničili každého útočníka. Stíhačky byly jednoduše vymazány neznámým typem zbraně. Leckdy docházelo i k útokům ze strany létajících talířů. Tato ztráta kontroly Sověty naprosto ochromila. Žádná velmoc by nedokázala připustit, že cosi nebo kdosi dokázal že je absolutně bezmocná. Aby se celá věc utajila, byla pozorování UFO bagatelizována, „vědecky“ i ideologicky odmítána jako pavědecké báchorky a pozorovatelé označeni buď za tmáře (v lepším případě) či rovnou za duševně choré. Vlády světových velmocí nemohly připustit, aby se informace o existenci vyspělejších bytostí z vesmíru dostala mezi běžnou populaci a to z obav vypuknutí masové hysterie, či dokonce zhroucení zaběhnutých společenských forem. Navíc bylo nutno zakrýt si skutečnost, že v případě mimozemského útoku jsou pozemšťané naprosto bezmocní.

Sovětskému vedení bylo jasné, že mimozemské lodě provádějí hlavně monitoring situace na planetě. A to jak v Sovětském svazu, tak i v USA a dalších místech, kde byly hlavně jaderné zbraně, či kde startovaly naše kosmické lodi. Mimozemšťané pozorovali všechno velmi podrobně a sebelépe utajená základna nebyla dostatečně utajená před nimi. Motiv a cíle mimozemských návštěvníků zůstává stále stejně neznámý. Nevíme ani, zda tato UFO nejsou jen automatické sondy. Paul Stonehill měl příležitost si o tomto fenoménu promluvit s některými bývalými členy sovětské vojenské tajné služby, vlády a vědy. Své poznatky zveřejnil v několika knihách o UFO-setkáních v Sovětském svazu.

Ovšem není tady jen UFO. Poslední kniha Paula Stonehilla pojednává také o USO, tedy o zprávách sovětského námořnictva o neidentifikovatelných podmořských objektech. Tyto záhadné objekty jsou zřejmě schopné snadno se pohybovat ve vodě a je možné, že tyto stroje pocházejí z hlubinných základen, které jsou pro lidi nedostupné a pro současnou techniku nepozorovatelné. Bývalí členové vlády, s kterými Stonehill hovořil, dokonce tvrdí, že Rusko je již dlouho ve válce s těmito mořskými bytostmi.

Hlášení přicházejí hlavně od ponorek, které stále narážejí na tyto neznámé objekty. Ovšem jen několik málo podrobností o těchto případech v hlubinách bylo zveřejněno. Samozřejmě, že dodnes panuje snaha vše utajit a případné uniklé informace bagatelizovat a jejich nositele zesměšnit.

Svědkové informují o setkání s podmořskými formami života, neidentifikovatelných podmořských plavidlech a USO, které se vnořují do moří. K nejneobvyklejšímu popisu patří „plavci“. Jedná se prý o tři metry velké, lidem podobné humanoidy, kteří byli zpozorováni v hloubce 50 metrů v ledových vodách okolo Kamčatky. Generálmajor V. Děmjaněnko, velitel vojenských potápěčů v dané oblasti, varoval své vojáky před těmito podivnými bytostmi, poté co došlo k početným podivným setkáním v roce 1982. Bytosti měly být oděny do stříbrných obleků a měly kulaté helmy. Sedm sovětských potápěčů se prý pokusilo chytit jedno z těchto stvoření do sítě, ale byli všichni zabiti.

V roce 1965 byla z lodi „Raduga“ při její plavbě v Rudém moři zpozorována velká ohnivá koule, která vystupovala z moře. Objekt se nějakou dobu vznášel asi 150 metrů nad hladinou a byl obklopen obrovským pilířem vody, než se znovu ponořil před ohromenou posádkou lodi do hloubky. Admirál V. A. Domislovsky viděl při jiném setkání v Tichém oceánu nejméně 900m dlouhý objekt vznášející se nad hladinou. Z velkého objektu vystoupilo několik menších, které zmizely pod vodou. O něco později se vrátily zpátky k velkému objektu a ten odletěl pryč.

Velitel jaderní ponorky kontraadmirál Jurij Beketov zažil setkání s USO v oblasti Bermudského trojúhelníku. Na radaru se objevil neznámý objekt a neobyčejnou rychlostí 400 km/h se pohyboval pod vodou vpřed! Navzdory všem snahám udržet takové případy v tajnosti, dochází neustále k novým setkáním a USO nelze jen tak jednoduše ignorovat. Bohužel v dnešní době víme více o povrchu Měsíce než o hlubinách moře na Zemi.

Objekty UFO a USO unikají veškeré kontrole světových velmocí. Přísný dohled nad vojenskými základnami a technologická přesila těchto neznámých létajících objektů dokazuje, že jsme zde konfrontováni s bytostmi, které sledují a kontrolují důležité děje na Zemi, aniž by vlády proti tomu mohly něco udělat. Je otázka nakolik jsou k nám přátelské. A ani nevíme, zda se jedná o živé tvory či jen roboty. Každopádně, pokud je vše pravda, jak je uváděno, jedná se o naprosto cizorodou entitu, která velmi pravděpodobně naprosto nechápe náš strach a bolest. To vyplývá ze zpráv o únosech lidí mimozemšťany. Na těchto lidech měly bát dělané různé pokusy a to i značně bolestivé. Mimozemšťané se chovali naprosto bezohledně a k pocitům svých obětí byli lhostejní. Z předchozího textu i vyplývá, že neváhali ani zabíjet. A to nejen v sebeobraně. Co se doopravdy děje? O co tady jde?

(redakce)

foto: archiv

Vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint occaecati cupiditate non provident
Lexie Ayers
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

The most complete solution for web publishing

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Podobné články