Perla Severního moře – Helgoland

Souostroví Helgoland se nachází v Severním moři a má bohatou historii. Helgoland byl v minulosti důležitým obchodním centrem a strategickým bodem pro kontrolu plavebních cest v Severním moři. V 19. století byl souostroví součástí Britského impéria, poté se stalo německým teritoriem. Během druhé světové války byl ostrov významným německým vojenským cílem a byl silně poškozen spojeneckými nálety. Souostroví Helgoland má oceánské podnebí s mírnými zimami a chladnými léty. V zimě může být teplota kolem 0 °C, v létě kolem 20 °C. Ostrovy jsou často vystaveny silnému větru a dešti.

Mezi hlavní pamětihodnosti souostroví patří zámek d’Amira na ostrově Helgoland, který byl postaven v 19. století pro britského guvernéra. Na ostrově Düne se nachází maják, který byl postaven v roce 1879. Muzeum Helgoland věnuje pozornost historii a přírodě ostrova.

Souostroví Helgoland je také známé pro svou bohatou přírodu, zejména pro množství druhů ptáků. Ostrovy jsou také domovem mnoha druhů mořských savců, jako jsou tuleni a tuleňovci. V okolí ostrovů se nachází mnoho korálových útesů, což přitahuje mnoho potápěčů.

Celkově je souostroví Helgoland zajímavým místem pro návštěvu pro svou historii, přírodu a památky. souostroví Helgoland jsou zvláštní tím, že mají svou vlastní kulturu a tradice. Zvláštností je také to, že na ostrovech žije velmi málo lidí – v roce 2021 zde žilo pouze asi 1 300 obyvatel.

Tradičním způsobem života obyvatel Helgolandu bylo tradičně rybolov a lov tuleňů, což byla hlavní obživa místních obyvatel po staletí. Tyto aktivity však byly v 19. století omezeny z důvodu ochrany přírody a dnes se již na ostrovech nevykonávají.

Místní obyvatelé mají také své vlastní dialekty a tradice, které se liší od německého jazyka a kultury. Na ostrově Helgoland se nachází také vlastní Helgolandská vlajka a hymna, což svědčí o významu, který má ostrov pro místní obyvatele.

Navzdory svému malému počtu obyvatel se Helgoland stal populárním turistickým cílem, a proto se v létě na ostrovech může vyskytovat mnoho turistů. Nicméně místní obyvatelé se snaží udržet tradice a kulturu Helgolandu, což je důležité pro zachování zvláštnosti ostrovů.

Souostroví Helgoland se nachází asi 70 kilometrů západně od pobřeží Německa v Severním moři. Na ostrovy se dá dostat pouze lodí nebo letadlem.

Existují různé lodní společnosti, které nabízejí přepravu mezi Helgolandem a německým pobřežím. Tyto lodě odjíždějí z různých přístavů, včetně přístavů v Cuxhavenu, Büsumu a Wilhelmshavenu. Doba cesty se liší v závislosti na počasí a provozu, ale obvykle trvá mezi 1,5 a 2,5 hodinami.

Další možností je letadlo, které létá mezi Helgolandem a několika německými letišti, jako je letiště v Hamburku nebo Bremerhavenu. Let trvá zhruba 20-30 minut.

Vzhledem k tomu, že Helgoland je malý a izolovaný ostrov, cena za dopravu může být relativně vysoká. Nicméně, cesta na ostrovy je zážitkem s krásnými výhledy na moře a přírodu, což stojí za to.

je možné na ostrovy Helgolandu doplout také na jachtě. Na ostrovech se nacházejí dvě přístaviště pro jachty, jedno v západní části hlavního ostrova Helgoland a druhé na menším ostrově Düne, který se nachází poblíž hlavního ostrova.

Přístavy jsou vybaveny moderními zařízeními pro kotvení a nabízejí možnost napojení na elektřinu a vodu. V okolí přístavů se nacházejí také různé služby, jako jsou toalety, sprchy a obchody.

Doporučuje se však být opatrný při plavbě k ostrovům, protože Severní moře může být náročné na navigaci a záleží také na počasí. Doporučuje se také provést rezervaci na přístavišti předem, protože se mohou rychle naplnit, zejména v letní sezóně.

Na ostrovech Helgoland se nenachází silniční doprava, protože ostrovy jsou příliš malé a území převážně skalnaté. Proto je nejlepším způsobem dopravy na ostrovech chůze.

Hlavním způsobem dopravy na ostrově Helgoland je pěší chůze. Většina hlavních pamětihodností, restaurací, obchodů a ubytování se nachází v centru hlavního ostrova, kde je také většina turistů. Ostrov má několik turistických tras, které nabízejí krásné výhledy na moře a přírodu.

Druhým způsobem dopravy na ostrově Helgoland je cyklistika. Cyklistické stezky vedou po ostrově Düne, který je menší a méně rušný než hlavní ostrov. Cyklistika na hlavním ostrově není povolena.

Je také možné pronajmout si elektromobil nebo elektrický vozík pro pohodlnější průzkum ostrovů. Tyto služby jsou k dispozici u místních dodavatelů v centru ostrova Helgoland.

Celkově vzato, při návštěvě ostrovů Helgoland je nejlepším způsobem dopravy chůze, protože to umožňuje návštěvníkům nejvíce poznat krásy ostrovů a přírody.

Na ostrově Helgoland je k dispozici zdravotnické středisko, kde lze vyhledat lékařskou pomoc pro menší zdravotní potíže. Toto středisko poskytuje také služby jako jsou ošetření drobných poranění, aplikace injekcí a léky na běžné zdravotní problémy.

Pro závažnější případy a hospitalizaci je však nutné pacienty převézt na pevninskou část Německa. Když je situace naléhavá, může být zajištěn let vrtulníkem do nemocnice v nedalekém Cuxhaven.

Je dobré si před cestou na ostrov zajistit cestovní pojištění, které pokryje náklady na lékařskou péči v zahraničí, včetně případného převozu na pevninu.

(redakce)

Foto: Wikipedia


Vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint occaecati cupiditate non provident
Lexie Ayers
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

The most complete solution for web publishing

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Sdílet tento příspěvek:

Podobné články